U Nišu počela podela 3.000 humanitarnih paketa socijalno ugroženima 1Foto: Informativna služba Grada Požarevca (Ilustracija)

U Nišu je danas počela podela 3.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu socijalno ugroženim porodicama.

Sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Sanja Stojanović kazala je da akciju sprovodi Štab za vanredne situacije Niša, a da je spiskove sa ekonomski ugroženim porodicama gradu dostavio Centar za socijalni rad „Sveti Sava“.

„Grad je obezbedio kompletnu logistiku za podelu paketa, a mi smo obezbedili snabdevače jer u ovo vreme nije lako nabaviti 15 tona brašna, koliko nam je bilo potrebno za 3.000 paketa“, izjavila je Sanja Stojanović.

Ona je navela da je oko 6.000 porodica u Nišu u teškom ekonomskom položaju, s tim što su za 1.000 osoba obezbeđeni obroci iz Narodne kuhinje.

Dodala je da se više od 100 građana Niša javilo prethodnih dana Crvenom krstu nudeći svoju pomoć i usluge, a da svakoga dana više od 20 volontera Crvenog krsta učestvuje u pripremi hunatarnih paketa i distribuciji obroka korisnicima Narodne kuhinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari