U Pirotu 10 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti 1Foto: Pixabay / Hans

Pirot je od Ministarstva rudarstva i energetike dobio pet miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Ranije je za ove namene iz budžeta grada izdvojeno pet miliona dinara.

Gradski energetski menadžer Bojan Ivković je izjavio da će se realizovati mere zamene spoljašne stolarije, izolacija spoljašnjeg omotača, zamene kotlova i ugradnja solarnih panela.

“Građani će ovaj posao moći da realizuju u saradnji sa privrednim subjektima koji se prijave za učešće u ovom programu. Sledi raspisivanje javnog poziva za privrednike, a potom i za građane koji žele da učestvuju. Program se realizuje po sistemu sufinansiranja. Mogu se prijaviti građani za sanaciju domaćinstva koje je na teritoriji grada, da su objekti legalni, da zahtev podnose vlasnici koji u njemu žive i da su izmirene dažbine poreza na imovinu”, rekao je Ivković.

Pored Pirota, još dve lokalne samouprave u Pirotskom okrugu su dobile sredstva za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima. Opštini Dimitrovgrad odobreno je 2,5 a Babušnici dva miliona dinara.

Na javni poziv Ministarstva je pristiglo 67 prijava koje su ocenjene kao uredne i koje su obezbedile sopstvena sredstva u budžetu za finansiranje programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari