U planu izgradnja naučno-tehnološkog parka u Kruševcu 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

Osim proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Кruševcu, saopštila je Vlada Srbije danas nakon sastanka premijerke Ane Brnabić sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

Brnabić i Reno-Beso razgovarale su o saradnji na strateškim projektima, posebno u oblasti naučne i inovacione infrastrukture.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj domaće privrede.

Tema razgovora bila je i program dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta vlade u oblasti obrazovanja.

Predsednica EBRD Reno-Baso i direktorka Кancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju o nastavkou saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.