Grad Zrenjanin raspisao je konkurs za dodelu stanova u deset novih kuća iz programa socijalnog stanovanja. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac naglašava da je vrednost ovog projekta 40 miliona dinara, od čega je ulaganje Vlade, koje se odnosi isključivo na izgradnju objekata, 27 miliona, dok je preostali deo izdvojio grad za infrastrukturu, zemljišta i prateću dokumentaciju.

– Projekat ima za cilj da reši deo problema socijalnog stanovanja u Zrenjaninu. Mi smo završili gradnju objekata i obavili tehnički prijem u skladu sa uredbom Vlade i na Gradskom veću doneli odluku o načinu raspodele tih stanova. Po završetku konkursa vrlo brzo će biti odabrani korisnici – kaže Santovac.

Prednost prilikom konkurisanja imaće osobe sa invaliditetom, višečlana domaćinstva mladih bračnih parova, lica starija od 65 godina, deca bez roditeljskog staranja i samohrani roditelji. Budući stanari neće postati vlasnici stanova, već potpisuju ugovore o zakupu najduže na period od tri godine.

Odlukom Vlade od decembra 2012. godine ušlo se u izgradnju stanova za socijalno stanovanje i za tu namenu je iz budžeta izdvojeno 200 miliona dinara, a Zrenjanin je jedan od sedam gradova u kojima se projekat realizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari