Udruženje preduzetnika i privrednika traži smenu ministra finansija Srbije 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ saopštilo je da je danas uputilo zahtev predsedniku Skupštine Srbije da se obavi nadzor nad radom Ministarstva finansija i smeni resorni ministra zbog loše ekonomske politike.

„Zahtevamo da Narodna skupština kao najviše predstavničko telo, nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti u čijoj je nadležnosti izbor Vlade i ministara, kao i nadzor nad njihovim radom i odluka o prestanku mandata ministara pozove na odgovornost i smeni ministra finansija zbog ekonomske politike koja se vodi na štetu gradjana Srbije“, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Istaknuto je da su „štetne aktivnosti koje u kontinuitetu sprovodi Ministarstvo finansija nenamensko trošenje sredstava iz budžeta, nesprečavanje isisavanja kapitala iz Srbije i pranja novca, nesrazmeran odnos podrške subvencijama stranim investitorima u odnosu na domaće, što predstavlja diskriminaciju privrednika Srbije“.

Takođe je u saopštenju navedeno da Ministarstvo finansja ne sprovodi efikasnu kontrolu poslovanja stranih investitora korisnika subvencija, da nema adekvatnu strategiju za suzbijanje crnog tržišta i rada na crno, kao i da inspekcija ima represivan odnos prema registrovanim domaćim privrednim subjektima.

„Ekonomska politika kojom se vrši opterećivanje malih zarada sa skoro 60 odsto nameta na neto zarade je štetna, kontraproduktivna i doprinosi rastu crnog tržišta rada“, ocenilo je Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari