Udruženje ugostitelja: Nismo vesnici smrti, naša industrija umire

Ostavite komentar


  1. Dobro bre, dosadni ste. Pa to je oduvek poznato da u raznim krizama prvo što ode u kućicu je ugostiteljstvo, i slično. Niko vas nije terao da budete kafefžije. Što niste učili u školi? Šta sad hoćete? Sam pao sam se ubio. Iskreno, i tako vas ima ko kusih pasa. Dve trećine tzv small business u toj lažnoj zemlji još lažnijih ljudi čine razne kafane, kafići, kladionice i ta s…astajališta. Je li to normalno? I treba da se smanji broj toga. I tako se tu okupljaju uglavnom zgubidani i izdržavana lica.

    1. Koliko mrznje u vasem komentaru. Vi mora da provodite mnogo vremena po kafanama pa posle zalite potrosene pare i krivite konobare a ne sebe. kako to mislite “ zasto niste isli u neku skolu nego samo kukate“. Zar kuvari ne idu u skolu ili su mozda konobari „dosli od ovaca“, zar niste culi da postoji ugostiteljska i visa ugostiteljska skola, i to vrlo zahtevna a da je pohadjaju mnogi mladi ljudi.. Komentar vam je na nivou seoskog djilkosa koji zapravo nikad nije ni bio u nekom pravom UGOSTITELJSKOM objektu

      1. Nisam, niti ću. Ne zanima me da se družim sa 99,5% vas, zašto, zar ne vidiš šta piše pod „ime i prezime“? Ne idem na mesta gde se okupljaju neprijatelji civilizacije i progresa. Što ne osporava ono što sam napisao.

        U krizama prvo idu kući razne meane, kojih tu tako ima i previše, i u njima se okuplja sam go zgubidan i izdržavano lice. Treba to da se broj tih zmijarnika smanji nekoliko puta, a zgubidani da počnu da rade nešto, da se isele od roditelja već jednom i tako to.

        U suštini, ono kako je bilo kad je bilo tzv vanredno stanje (jedini normalan period u poslednjih 30 godina), posle 5, 6 popodne mir i tišina, to je u stvari redovno stanje, samo vam nisu rekli, jer živite u laži 30 godina pa ste počeli da verujete da je to stvarno. Nije.

        Ono što je stvarno je da tamo gde se ide napred, nema mesta za milion zmijarnika gde se loče cele noći. WGAF za vašu golgotu,. Šta vi hočete, „država nešto duradi“? Evo sad će.

        Vi treba da se radujete progresu, a ne da kukate. U Albaniji su onomad u jednom danu zatvorene sve kockarnice, kladionice kako li ih zovete, zbog prilagođavanja evropskim zakonima, pa šta? To tako i treba.

        Mogu misliti, tu ima jedna rupa za lokanje, ždranje i alalikanje (da ne pričamo o sedenju po ceo dan na ulici, pretvorili ste gradove u selendre) na par stotina stanovnka, i to je vama normalno? Šta da vam radim, idite žalite se virusu, kako se usudio da vam kvari idilu. Ili gajite nojeve, puževe, losove, činčile, majmune, šta hoćete. Ili radite ono isto što su izmislili „ugostitelji“ od one sorte „ne znam šta je dalje bilo, ali znam da ih je na kraju srbin sve nadmudrio“ – muzite magarice (i ženke pacova, to je egzotičnije) , pravite sir od 1000 evra/kg, pa ga valjajte na internetu. U tome je budućnost.

        1. Au, covece, al ti mrzis ovaj svet. Bilo bi dobro za tebe da odes malo na podesavanje. Izgorices u toj zlobi

  2. Decenijama su maltretirali bukom po celu noć, samo stoga što ovdeniko ne štiti gradjane od bahatih ugostitelja. Većina bi da to rade u inostranstvu bilvala debelo kažnjavana i čak i zatvarana.

    I sada se oni pozivaju na to kako je npr u Austriji!? Svašta!

    A hoće da se ukinu i sve mere? Pa jeste, nisu ih poštovali ni do sada, pogotovo ne one o broju gostiju i minimalnoj distanci. Narsvno da su baš oni najveći izvor zaraze, tosvi znaju, a to što su ih inspekcije puštale da to budu, to je opet tužna slika ove propale države

    1. Pa kakvi su oni Austrijanci, tako su i tu mere kao u Austriji, šta drugo da se kaže.

  3. Nasa bransa i svi zaposleni u ugostiteljstvu su ozbiljno ugrozeni i pitanje je da li ce uspeti da opstanu u ovim uslovima poslovanja,u svemu podrzavam udruzenje i nadam se da ce drzava imati razumevanja za turizam i ugostiteljstvo kao i za sva ostale profesije koje su potpora ugostiteljima!!!

  4. Zao mi je ali ne znam odakle mislite da dodje pomoc ili zajam ili novi nameti privreda odavno ne radi drzava para nema a narod zombiran. Teska vremena stizu pripremite se pomoci mozemo samo sami sebi.

  5. Dodatna subvencija 100 eur/m2 lokala za one koji su merama onemogućeni da rade . kao Deda Mraz moram da reagujem ,ne mogu ovo da ispunim ,znaci na 100 km donacija 10 000 eura

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.