Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije podržaće protest frilensera

Ostavite komentar


  1. Zasto protest samo u Beogradu.U isto vreme treba protestovati i u ostalim gradovima ispred poreskih uprava ili opstina.

    1. Upravo tako. Ko ne pruzi podrsku ovim ljudima sada, nek se ne nada da ce njemu iko pruziti podrsku. To posebno vazi za privatni sektor gde se stvara vrednost.

  2. Niko nije protiv placanja poreza, ALI HARAC im placati necemo. DANAS smo sami a vec sutra ce svi ocekivati od nas podrsku za njih;.

  3. Bravo privrednici i preduzetnici, i hvala! „…čak i za usluge koje nisu korišćene, predstavlja poziv svima da se zapitaju šta se to događa u institucijama osnovanim da pođednako zastupaju interese svih svojih građana.“ Kada bi bar svi ovako razmišljali. Ovaj nerealan namet ravan smrtnoj presudi je u ovom trenutku stigao nama. Ne znači da se ovaj loš i pokvaren sistem neće jednog dana okomiti na nekog drugog, kada mu zafali para. Stop uništavanju freelancera!

  4. Frilenseri kako ne shvatate da ste vi roba za nasu drzavu i cilj joj je da od nje sto vise zaradi:

    – oglobitice vas 5 godina unazad za porez (koji 20 godina nije trazila), doprinose (na koje ni nemate pravo ako platite) i kamate (kakve ni kriminalcima nije davala)
    – oni sto ne pobegnu zavrsice kao radna snaga stranim investitorima od kojih drzava ima vecu zaradu nego da prilagodi vama novi poreski zakon
    – oni sto pobegnu zavrsice u Nemackoj

    Jednim udarcem vam uzmu novac koji ste vi uzeli bogatim strancima, vratice taj novac bogatim strancima uz mali procenat koji ce da zadrzi i jos ce vas i dati u njihove ruke da radite za njih. Nema vise samostalnosti, big no no.

    Svi srecni osim vas jer nikom vi niste potrebni. Setite se Titove „radnic, seljaci i postena inteligencija“. Radnika i seljaka ima mnogo i njima se treba ulagivati a inteligencija vec postoji i postena i nepostena.

  5. Nasi najveci prijatelji imaju cuvenu poslovicu
    Samo smrt i porez su obavezni!
    Platite porez, kao sto smo i mi to ucinili.

  6. Srpske drustvene institucije su glomazne,sa previse radne snage i vecinom isprimani po partijskoj i rodbinskoj vezi. To su ljudi bez strucnog znanja za radna mesta koa zauzimaju ,to nije od sada to je od vajkada. Da bi dobio neki dokumenat moraces da obidjes pet sest kancelarija neki put i vise i na kraj ti kazu dodji sutra. U nekoj eri racunara kad se sve moze zavrsiti za deset minuta ,ko zna ti dva dana obijas pragove po raznim kancelarijama. Braca sestre,kimovi ,bliza i dalljna familija ,partiski drugovi i drugarice ,neki sisli sa planine ,neki iz doline i dobiju odma i stan i poso natocito u Beogradu. Milina jedna u ovoj nasoj Srbiji.

  7. Нормално је да се доприноси и порези плаћају. Плаћамо преко 60% дажбина од бруто зараде, плаћамо и камате за неплаћено. И то је нормално. И ми, који нисмо фриленсери (а могао би и неки израз из нашег језика) би можда волели да нам неопорезовани део зараде буде већи.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.