UNS: Formirane konkursne komisije za medijske projekte vredne 310 miliona dinara 1UNS Foto: Logo

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rešenja o sastavu deset komisija koje će ocenjivati ovogodišnje medijske projekte za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Navodi se da svaka komisija u svom sastavu ima po pet članova, a da su 22 člana tih tela nezavisni stručnjaci za medije.
Na predlog UNS, članovi konkursnih komisija su Ivana Mićević, Mirjana Čvorić Gubelić, Filip Rodić, Petrica Đaković, Eržebet Pap Reljin i Marko Subotić.

Projekte će ocenjivati i po tri predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Društva novinara Vojvodine dok po dva predstavnika u komisijama imaju Lokal pres, udruženj RAB Srbija, udruženje KomNet i Udruženje medija i medijskih radnika.

U radu konkursnih komisija učestvovaće i po jedan član na predlog Asocijacije medija, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), Društva novinara Niša, kao i jedan predstavnik Ujedinjenih televizijskih eksperata.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je 13. decembra deset konkursa za proizvodnju medijskih sadržaja za koje je ukupno opredeljeno 310 miliona dinara, što je po navodima UNS, najviši iznos od uvođenja projektnog sufinansiranja 2015. godine.

Dodaje se da do 12. maja, kada ističe rok od 90 dana od zaključenja konkursa, Ministarstvo kulture i informisanja treba da saopšti odluke o raspodeli novca projektima sa obrazloženjem, koje se donose na osnovu predloga komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari