UNS: Neprihvatljiva selekcija medija za izveštavanje o pregovorima Vlade i poljoprivrednika 1Foto: EPA-EFE JENS SCHLUETER (Ilustracija)

Udruženje novinara Srbije UNS protestuje zbog stava Vlade Srbije da sa nastavka pregovora sa poljorivrednicima, danas u Kisaču, ne izveštavaju „mediji koji imaju političke emisije a ne agrarne“ čime bi bilo onemogućeno praćenje ovog događaja televizijama N1, Nova i novinarima redakcije 021 i traži da svim zainteresovanim medijima bude omogućeno izveštavanje.

Takođe, za UNS je neprihvatljiv zahtev poljoprivrednika kao odgovor na stav Vlade da u pratnji premijerke ne budu televizije Pink, Hepi i Informer.

UNS podseća da je Zakonom o javnom informisanju i medijima zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija i novinara naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu.

Poljoprivrednici koji su zbog nezadovoljstva kako je Vlada ispunila sporazum iz maja ove godine, devet dana blokirali saobraćajnice, nastaviće danas u podne pregovore sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a glavni zahtev je da dobiju dizel bez akcize, dodatne subvencije od 17.000 po hektaru i da se uredi robna berza. Šta je još na listi zahteva, čitajte OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari