Uprava Novog Sada dodelila šest miliona dinara pomoći za žensko preduzetništvo 1Foto:Fonet/Dragan Antonić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević danas su preduzetnicima uručili ugovore o bespovratnim podsticajnim sredstavima za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji grada za ovu godinu u ukupnom iznosu od šest miliona dinara.

„Cilj nam je da naše preduzetnice razvijaju poslovanje, a ove godine je njih 24, čije firme postoje duže od dve godine, dobilo sredstva za nabavku opreme ili mašina. Za tu namenu izdvojeno je šest miliona dinara“, rekao je Đurić.

U okviru projekta „Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada“, dodeljena sredstva mogu se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, za istraživanje i razvoj, za izradu studije o tehničkoj izvodljivosti.

Mogu da se koriste i za sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uredjenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

Kako se dodaje u saopštenju, od 2018. godine za te namene izdvojeno je 45 miliona dinara, a ukupno 157 firmi u vlasništvu Novosađanki dobilo je sredstva na osnovu ovog konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari