Predsednik Samostalnog sindikata u Industriji odeće Prvi maj u Pirotu Zoran Živković izjavio je da će danas na sednici Odbora Samostalnog sindikata biti razmatran predlog za imenovanje zastupnika kapitala u ovom preduzeću.

– Okružno Veće Samostalnog sindikata posle sednice proslediće predlog Agenciji za privatizaciju koja donosi konačnu odluku – kaže Živković.

Opština Pirot je predložila da Veljko Krstić, diplomirani politikolog i dosadašnji rukovodilac marketinga u Prvom maju, bude imenovan za zastupnika kapitala i vršioca dužnosti generalnog direktora. Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata u Prvom maju, prema rečima predsednika Gorana Živadinovića, podržaće predlog Opštine Pirot. Agencija za privatizaciju je nedavno raskinula ugovor o prodaji Industrije odeće Prvi maj koju je 2007. kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović, potvrđeno je u Agenciji za privatizaciju. Privatizacioni ugovor je raskinut jer kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra. Nicović, koji je preko svojih firmi Irva investicije i Jabuka iz Beograda kupio Prvi maj za 1,75 miliona evra, bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra. Posle raskida kupoprodajnog ugovora i početka procesa restruktuiranja, Agencija za privatizaciju je formirala tročlanu komisiju koja obavlja poslove privremenog zastupnika kapitala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari