Uvodi se stečaj u zrenjaninsku fabriku vode 1Foto: Miroslava Pudar

Privredni sud u Zrenjaninu je, odlučujući o predlogu Erste banke da se pokrene stečaj u zrenjaninskoj Fabrici vode DOO, doneo rešenje kojim se pokreće prethodni stečajnim postupak nad dužnikom.

Kako se navodi u rešenju suda, u koji je Danas imao uvid, prethodni stečajni postupak pokreće se radi utvrđivanja razloga za pokretanje stečajnog postupka.

Odlukom postupajuće sutkinje Ljiljane Popov, imenovan je privremeni stečajni upravnik Slobodan Sudarov, koji će preuzeti sva ovlašćenja stečajnog dužnika.

Erste banka, kao predlagač, pozvana je da u roku od pet dana uplati depozit u iznosu od pet miliona dinara a APR-u je naloženo da u registarskom ulošku stečajnog dužnika upiše belešku pokretanja predhodnog stečajnog postupka.

Stečajni dužnik, Fabrika vode DOO Zrenjanin, pozvana je da se u roku od osam dana izjasni o predlogu za pokretanje stečajnog postupka, da se izjasni o postojanju stečajnog razloga kao i da dostavi izveštaj o ekonomsko-finansijskom stanju.

Rešenjem Privrednog suda Fabrici vode naloženo je da u roku od pet dana dostavi sudu poseban izveštaj o troškovima poslovanja fabrike, podatke o iznosu koji je potreban radi redovnog funkcionisanja postrojenja, troškove procesa rada koje dužnik ima u toku dva meseca koji se odnose na troškove obezbeđenja, osiguranja, kao i toškove utroška električne energije na mesečnom nivou.

Stečajni dužnik treba da podnese i izveštaj o visini nužnih troškova konzervacije postrojenja, za slučaj prekida rada.

Kako je navedeno u obrazloženju ove odluke, Erste banka je 10. septembra podnela predlog da se pokrene stečaj u Fabrici vode, kao i dokaze o postojanju potraživanja i postojanju stečajnog razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari