Užice: Snižena cena priključka na gas 1Foto: N. Kovačević

Priključak na užički gasovod, od 1. aprila do kraja ove godine, vlasnici individulanih stambenih objekata plaćaće 540 evra sa uračunatim PDV-om od 20 odsto.

To su saopštili predstavnici Grada i objasnili da je sniženje predviđeno tokom akcije „Užice-čistiji grad“, koja će trajati do kraja ove godine.

Prvobitna cena od 1.176 evra, snižena na 550 tokom ranije akcije, kasnije je povećana na 780, a sada se priključak nudi za 540 evra.

Novi iznos, kako je objasnila gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević moguće je platiti na 24 mesečne rate.

„To je najniža cena priključka od kada se akcija sprovodi. I oni koji su prošle godine podneli zahtev za priključak na gas, a nisu ga realizovali, moći će da to urade u ovogodišnjoj akciji, ali će iznos plaćati na 12 mesečnih rata“, saopštila je gradonačelnica Užica.

Akciju, čiji cilj je smanjenje zagađenja vazduha u gradu i koja se, sa povremenim prekidima, organizuje od 2015. godine, sprovodi akcionarsko društvo Užice-gas, koje naplaćuje naknadu za priključak.

Osnivači tog preduzeća su Grad Užice i MPP Jedinstvo Sevojno. Osim toga, kako je istakla gradonačelnica, u budžetu je planirano 45 miliona dinara za subvencionisanje mera energetske efikasnosti, odnosno pet miliona dinara više nego prošle godine. To će biti učešće lokalne samouprave u troškvima zamene stolarije, postavljanju spoljne izolacije i nabavku kotlova na gas i pelet za porodične kuće.

Taj iznos, uvećan je za 14 miliona dinara, koliko je nedavno obezbedilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine za nabavku kotlova na gas u porodičnim kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari