Uzurpacija nadležnosti, gaženje institucija – a dijalog kroz prozor

Ostavite komentar


  1. Pa? Šta ste očekivali? Mislite da je Socijalno ekonomski savet nezavistan? Imamo 3 sindikata.vec 30 godina, od kojih su 2 „reprezentativni“ i članovi SESa, a treći ASNS nije. Iako su sva 3 ista. Reprezentativnost priznaju jedni drugima po dogovoru. Bez provere. Deo te priče je i Unija poslodavaca Srbije. Privatna firma osnivača ( Boban Atanckovic i.drustvo). Isti likovi od osnivanja 94te. I zaista rade kao privatna firma osnivača. Država im kupila prostor i finansira ih. Kao i sindikate. Unija poslodavaca nema.reprezentativnost odavno ( nije je ni imala ali su, po dogovoru, ova 2 sindikata njima priznala reprezentativnost pa, zauzvrat, i njima poslodavci).
    Prema tome, sve.je nezakonito. I to gazda koristi. Taman im je lepo „legao“ i Boško Savkovic sa ovom glupošću na protestima. A Bole je jedan od osnivača Poslodavaca, funkcioner Unije poslodavaca i član Socijalo ekonomskog saveta ispred poslodavaca.
    I naravno da se sluša gazda, i da su poslodavci kao takvi nebitni. Pa koja je svrha poslodavacke organizacije kada je članarina Privrednoj komori obavezna a ona služi da zaposli SNS neznalice?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.