Veće zarade ključni razlog za povratak na rad u inostranstvu

Paket za nova radna mesta koji najavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće zadržati srpske gastarbajtere

Ostavite komentar


  1. Oni koji rade preko i imaju boravke imaju i zdravstveno osiguranje u tim zemljama nisu ni dolazili u Srbiju,nije bilo potrebe jer imaju zdravstveno i u slucaju gubitka posla drzava stoji iza njih.Vratile se osobe koje su radile na crno,konobarice,čuvale decu,čistacice,gradjevinci itd,koje oficijalno nemaju nikakva prava sem turistickog,e te osobe se vracaju put EU.

    1. Vucica interesuje samo da bude na vlasti, briga ga za Srbe, decu, strucne, mlade, stare, samo vlast i samo vlast. Bolest je to

  2. Gdin Ljubodrag Savić se nalupetao kao Maxim po divizije.
    Čudi me da profesor ekonomskog fakulteta ima tako prosto razmišljanje. Van Srbije je ogroman broj itekako kvalifikovane radne snage.

  3. Ekonomski se piše velikim slovom (drugi put napisan komentar – ne objavljujete)

  4. Ovaj dolazak radno sposobnog stanovništva u Srbiju, jeste privremen i promenu njegovog pravca treba očekivati sa svakom merom otvaranja granica država EU. Već samo malo otvorena vrata Slovenije odvešće vozače, električare i zavarivače u znatnom broju. Poslodavci u Srbiji trebaju da se ozbiljnije okrenu pitanju radne snage, jer trenutno raspoloživi kontigent radno sposobnog stanovništva nije veliki, a nije ni sa potrebnim znanjima i veštinama koje sada trebaju, a još manje sa onim koje u godinama koje dolaze će zahtevati privredni subjekti na ovom tržištu rada. Poslovnjacima preporuka da se usmere na dokazane obrazovne institucije i sa njima bližu saradnju da ostvare odmah, jer dobar radnik se stvara u procesu a ne za dan, dva.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.