Većnici u Knjaževcu usvojili Predlog odluke o budžetu za 2023. godinu 1Foto: M.S. / Danas

Na 22. Sednici Opštinskog veća Knjaževca, većnici su usvojili Predlog odluke o budžetu za narednu godinu.

Takođe, usvojeni su Predlozi finansijskog plana SO Knjaževac, predsednika opštine, Opštinskog veća, Prvobranilaštva, kao i Opštinske uprave Knjaževac za 2023. godinu.

Lokalni parlament usvojio je Predlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt Aneksa III javnog ugovora o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji knjaževačke opštine, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Knjaževac u postupku javnog nadmetanja i Predlog oglasa.

Usvojen je i Nacrt odluke o izradi Plana generalne regulacije Knjaževca, kao i zahtevi Sportskog saveza Knjaževca, SD “Sloga” Minićevo i STK “Knjaževac” o izmeni finansijskog plana i preraspodeli odobrenih sredstava.

Na sednici su usvojeni i pojedinačni zahtevi građana za dodelu novčane pomoći za lečenje dece, majkama sa više dece, kao i za lečenje od steriliteta.

U cilju oživljavanja sela u knjaževačkoj opštini, Opština Knjaževac, Ministarstvo za brigu o selu i još 10 porodica potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari