Veliki marketi u Srbiji skratili radno vreme do 18 sati 1Foto: FoNet/Nenad Đorđevic

Veliki lanci marketa u Srbiji prilagodili su svoje radno vreme u skladu sa novonastalom situacijom izazvane epidemijom virusa korona.

Sve prodavnice Lidl Srbija od danas će raditi skraćeno do daljeg, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o ograničenju kretanja građana, saopštila je ta kompanija.

Novo radno vreme prodavnica je od 8.00 do 18.00 svakog dana.

Kompanija je apelovala na potrošače da u ovakvim situacijama postupaju odgovorno, poštuju vanredne mere i savete lekara da ostanu kod kuće, kao i da u prodavnicu idu onda kada je zaista neophodno i kupuju racionalno.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 39 prodavnica u 27 gradova.

Prateći preporuke nadležnih državnih institucija i Vlade Republike Srbije, Mercator-S je doneo odluku da skrati radno vreme u svim svojim prodavnicama, ali tako da ostane dovoljno vremena da potrošači mogu svakog dana, bez preterane gužve u radnji, da kupe sve što im je potrebno.

Od ponedeljka do subote, 304 prodavnice radiće do 18 sati, dok će njih 19 biti zatvoreno u 15 časova. Nedeljom će 255 objekata širom Srbije raditi do 18 časova, dok će 67 imati radno vreme do 15 časova.

Za informacije o pojedinačnim radnim vremenima IDEA prodavnica, Roda marketa ili Mercator hipermarketa, molimo vas da posetite web sajtove www.idea.rs ili www.roda.rs.

Kompanija Mercator-S je sa 323 maloprodajna objekta jedan od najvećih maloprodajnih lanaca na tržištu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari