Veselinović (Sloga): Radnici u Srbiji nemaju šta da slave, rade najviše a najmanje plaćeni u Evropi 1Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednik Udruženja sindikata Srbije – Sloga, Željko Veselinović ocenio je danas, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, da radnici u Srbiji „nemaju šta da slave“ jer po njegovim rečima, rade najviše u Evropi a najmanje su plaćeni.

Veselinović je u pisanoj izjavi ocenio da dostojanstvo radnicima u Srbiji može da vrati „samo novi zakon o radu“ koji je po njegovim rečima, potpuno usklađen sa evropskim zakonodavstvom.

„U njemu garantujemo da će minimalna zarada biti definisana tako da pokriva minimalnu potrošačku korpu i tu neće više biti pregovora već će se povećanje obračunavati po automatizmu, da će svi radnici nakon 12 meseci rada na određeno dobiti rešenje za stalno zaposlenje, da će probni rad trajati maksimalno tri meseca a radni sporovi rešavani u roku od šest meseci“, naveo je Veselinović.

Dodao je da je tim predlogom predviđeno ukidanje rada nedeljom, „osim za poslove neophodne za vitalno funkcionisanje države“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari