Vesić: Obilaznica oko Beograda u junu, zaustavne trake na Gazeli pretvaraju se u žute trake 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/PREDRAG MITIĆ)

Obilaznica oko Beograda biće puštena u sobraćaj u junu kako je obećano, rekao je danas obilazeći radove na novoj petlji Avala ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

“Obilaznica oko Beograda. Nova petlja Avala. U ovom trenutku završeno je 92 odsto projekta”, napisao je Vesić na svom Instagram profilu.

On je rekao da će se od juna zaustavne trake na Gazeli pretvoriti u žute trake.

„Ukupna dužina obilaznice oko Beograda je 47,7 kilometara i ona se gradi duže od 30 godina, a najviše je urađeno u poslednjih 10“, rekao je ministar.

Vesić je podsetio da obilaznica ima dva tunela – Beli potok i Straževicu, dva mosta dužine 930 metara i četiri nadvožnjaka.

Potpisan je i ugovor, kako je naveo, sa CIP-om za projektovanje nastavka obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva, u dužini od 31 kilometar.

„Do marta naredne godine imaćemo završen projekat, sa građevinskom dozvolom, odnosno izdatu građevinsku dozvolu i tada ćemo imati sve uslove da počnemo da gradimo i poslednji deo obilaznice, od Bubanj potoka do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče“ najavio je Vesić.

On je naglasio da početak gradnje zavisi od stanja u budžetu, a da će kada obilaznica bude otvorena saobraćaj na autoputu kroz Beograd, rasteretiti između 10 i 15 odsto.

Vesić je rekao da će se sa preusmeravanjem saobraćaja na obilaznicu značajno smanjiti zagađenje u Beogradu, a biće i manje saobraćajnih nesreća, jer analize pokazuju da tamo, gde ima obilaznica oko gradova, manje je nezgoda i gužvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari