Vesić sa predstavnicima kompanije Vansi u vezi sa radom Aerodroma "Nikola Tesla": Srpski putnici da budu tretirani kao i putnici u Parizu 1foto (BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/DS)

Ministar građevinarastva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na Tviteru da je u toku sastanak sa predstavnicima kompanije Vansi u vezi sa radom Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

„Od partnera iz francuske kompanije Vansi zahtevao sam da hitno budu preduzete mere koje će dovesti po pune normalizacije stanja na beogradskom aerodromu. Kao srpski ministar zahtevam da srpski putnici budu tretirani na isti način kao putnici u Parizu“, naveo je on.

Ukazao je „da je neophodno zaposliti veći broj ljudi, kao i da pitanje broja zaposlenih na beogradskom aerodromu mora da bude tretirano na isti način kao što je tretirano u kompaniji Vansi u Francuskoj ili bilo gde u svetu“.

„Želim da uverim javnost da država preduzima sve mere iz njenih nadležnosti kako bi aerodrom ‘Nikola Tesla’, koji se nalazi pod upravljanjem privatne kompanije Vansi, što pre počeo normalno da funkcioniše. Ne guramo probleme pod tepih, već se sa njima direktno suočavamo i pronalazimo najefikasnija rešenja za njihovo prevazilaženje u interesu naših građana“, naveo je ministar.

Na beogradskom aerodromu su velike gužve, a neki letovi su pomereni ili otkazani. Objašnjenje uprave Aerodroma je da su u toku velike investicije, što otežava funkcionisanje aerodromskih servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari