Više od 7.000 objekata vraćeno starim vlasnicima

Ostavite komentar


  1. Poštovani Sekuliću,
    Zašto Dipos ne vraća imovinu koju komercijalno izdaju
    zubarima ortopedima klinikama a ne diplomata?

  2. Vratili nam poslovni prosto sa dugom za struju od 4mio dinara ili oko 35.000 e?
    Kako to rešavate?

  3. Restitucija nije nista drugo nego konacno ekonomsko unistenje stare gradjanske klase I seoske.

    Evo kako, crkvama I verskim zajednicama vracaju sve, jevrejskoj zajednici vracaju sve ali samo ono gde nema vise zivih naslednika , a nema ih jer su skoro svi ubijeni u drugom svetskom ratu. Zatim vracaju nasim ljudima koji su strani drzavljani I koji cim dobiju imovinu prodaju sve i beze jer vide sta ih ceka. .Jos ranije je prodat sav stambeni prostor za male pare korisnicima stanova.

    Sada ostaje sledece, prvo te pozovu na razgovor I odmah ti kazu kako je bolje da se prihvati nadoknada a ne u naturi, zatim ti pojave kako republicki I opstinski pravobranilac imaju interesa na tu imovinu ali ne kao pravo prece kupovine ,vec pre nego sto ti se vrati., zatim masu poslovnog prostora proglase za biblioteke muzeje I domove kulture pa ti nevrate Zatim ti ogranice sumu na imovinu od 500000 e., zatima ti te uvlace u sudski postupak na 20 g. ,zatim tu imovinu drzava proda jer je u dobrom stanju a da ti papir da ce to da ti novcano nadoknadi ,iako ti vrate to je rusevina od objekta, ili ti vrate ali nemozes sa njom nista vec moras da odrzavas kaoda je muzejski eksponat ili ti vrate a opterete sa dugom za struju koji je ogroman po vise desetina hiljada evra. Ako ti daju nadoknadu to je u novcu 10%od 15% a ostatak do 15% na dvanest godina u obveznicama sa 2% kamate godisnje,pa onda zahuktaju inflaciju obore evro I na kraju uzeli ti vise nego sto ti daju.Cim nesto spomenesd odmah kazu Venecijanska komisija, ili idi u strazbur ,oni presude u tvoju korist a drzava te vrati na pocetak mi hocemo ali kada budemo imali.

Ostavite komentar


Ekonomija

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije 10

Radnici ŽIT-a u ponedeljak i utorak protestuju ispred Vlade Srbije

Nezadovoljni zbog toga što mesecima ne primaju lične dohotke radnici Železničkog integralnog transporta, predvođeni predstavnicima Sindikalne organizacije ŽIT Beograd i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata ŽIT-a, u ponedeljak i utorak u periodu od 10 do 12 časova potestovaće ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.