Vlada Ilić- put od kralja tekstila do siromaha

Portreti srpskih industrijalaca

Ostavite komentar


  1. kakve ima komunizam kakva se vodi prljava kampanja vodi protiv komunista, koliko samo Vlade Ilića bilo, nije jedini bio žrtva rata, ako ćemo realno uvek su se ubijali ljudi koji su donosili profit, tako su Nemci žrtvovali svoje Jevreje, to se ponovilo gde god hoćete, jer je to vid takvog poretka, danas je najgori kapitalizma, kada građani ne mogu da žive od rada jer rade za tajkuna.

  2. Veliko zlo su bili komunisti!Drago mi je ova vlast rehabilituje one koji su nepravedno okarakterisani kao izdajnici!

  3. U čemu je problem, Hedona? Je li ovaj čovek poharan do gole kože sasvim u skladu sa marksističkom dogmom? Jeste. Je li u njemu komunistički "nenarodni režim" prepoznao "klasnog nepšrijatelja" i samo ga iz tog razloga izložio pravnom nasilju i otimačini? Jeste. Je li takva logika i takvo postupanje jedan od osnovnih postulata merksističke ideologije i komunističke prakse? Jeste. Jesu li komunisti u ovom slučaju činili sve što su inače činili i javno proklamovali? Jesu. Pa, o kakvoj se onda "prljavoj kampanji" radi?! Objasnite mi, molim Vas.

  4. Poput raznih drugih velikana koji su za zivota bili neshvaceni, da bi se proslavili tek posle njihove smrti!

  5. Bio je veliki covek. Nije zasluzio zatvor i tako da zavrsi.
    Radnici koji su radili kod njega u fabric su ga voleli I cenili. Kada je posle rata otisao u zatvor, radnici koji su nekada radili kod njega u fabrici, su mu donosili hranu. Moj otac mi je sve najlepse pricao o njemu. Moj otac je pre rata radio kod njega u fabrici. Iako je moj otac bio komunista i Vlada to znao, nikada mu nista nije prebacio zbog toga.

  6. Bilo bi dobro da ste napisali i da je taj velikan Vlada Ilić sa bratom isporučio trule opanke Srpskoj vojsci pred Prvi svetski rat. Zato je vojska bosa stigla u Grčku.

  7. Hedona Nema reci koja bi bolje opisala Vaš komentar osim nepismenosti ili nezainteresovanosti za ono o čemu i što pišete.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.