Vlada Srbije postavila Miroslava Tomaševića za v.d. direktora EPS-a 1foto Miroslav Dragojević

Vlada Srbije je na mesto vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije postavila Miroslava Tomaševića, dosadašnjeg izvršnog direktor za proizvodnju energije, saznaje Danas u dobro obaveštenim izvorima u tom preduzeću.

Podsećanja radi, naš list je već pisao da će Tomašević zameniti Milorada Grčića na čelu EPS-a. Kolege za njega tvrde da je dobar inženjer koji se razume u svoj posao, dugo je već u preduzeću i ima sve kvalifikacije da se nađe na poziciji direktora.

Kada je reč o kadrovskoj kombinatorici Tomašević je u početku bio jedino rešenje za funkciju v.d. direktora Elektroprivrede Srbije međutim kasnije su se kao potencijalni kandidati za nju u javnosti pojavili Vladimiru Marković, izvršnom direktor za razvoj strateških projekata u EPS-u i Vladimir Orlić, potpredsednik Srpske napredne stranke.

Spekulisalo se da se rukovodstvo SNS premišlja koje bi rešenje na funkciji v.d. direktora EPS-a bilo najbolje i da su se ipak nakon početne orijentacije da to bude Tomašević kasnije u igri našli i drugi kandidati. Za Markovića se tako tvrdilo da je imao podršku bivšeg direktora Milorada Grčića koji je bio prinuđen da podnese ostavku zbog kolapsa elektroenergetskog sistema zemlje.

Ipak, na kraju se ispostavilo da su saznanja našeg lista bila tačna jer se Vlada opredelila da na funkciju v.d. direktora Elektroprivrede Srbije postavi upravo Miroslava Tomaševića, koji uživa podršku zaposlenih u preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari