Vlada Srbije ukida doprinose za strance koji rade u Srbiji i imaju plate veće od 300.000 dinara

Država pokušava da privuče stručnjake iz Rusije, Ukrajine i našu dijasporu da ostanu u Srbiji i nastave da obavljaju deficitarne poslove

Ostavite komentar


  1. samo za radnike fiata i ostalih ostavljenih na cedilu, doprinosa i pomoći nema. država-maćeha!

  2. Vlada kao Superhik iz Alana Forda. Uzima od siromašnih i daje bogatima.

  3. Ovo je strašno. Znači sirotinja treba da plaća doprinose onima koji imaju veliku platu i nisu građani ove zemlje? Da li ja za to plaćam porez? Dokle ćemo biti građani drugog reda y sopstvenoj državi? Kad su tako široke ruke nek daju svoje pkate,a ne da uzimaju iz budžeta novac koji mi uplaćujemo i treba da se koristi za nas. Dokle će stranci dobijati kojekakve subvencije? Mi kao nemamo stručnjaka? Sramota i još jedna javna pljačka i potcenjivanje sopstvenih građana.

  4. I to je odgovorno vodjenje drzave? Povlascivanje stranih poslodavaca dodeljlivanjem masnih beneficija u nekretninama, novcu i poreskim olaksicama. Dok gradjani Srbije koji se odvaze da sami privredjuju obavljaju delatnosti sa tegovima od 50 kg na nogama. Boljem se od radikalskih neznalica ne mozemo ni nadati.

  5. I onda ce tako neki lik koji ima platu 500 000 da udje preko reda kod lekara, da mu oproste divljacku voznju, i ko zna sta sve ne. Mati mila.

  6. Pa ne savetuje Toni bler vucica da podigne srbiju nego da je upropasti

  7. A domace frilensere nazivaju kriminalcima, uprkos tome sto u drzavu unose nove i sveze devize do kojih se vrlo tesko dolazi, a ostali samo obrcu novac koji je vec u opticaju u drzavi… Ovu drzavo kao da su smislili Montipajtonovci…

  8. Bedno a sirotinji uzese se od plate 50000din troskovi za zivot u srbiji 70000

  9. Ova nazovi drzava mi je najveci neprijatelj, sto se mene tice moze i da je nema, juce…

  10. Naslov i tekst nigde veze sa vezom. A tek nemaju veze sa tačnom informacijom. Kako bre UKIDA, kad DAJE subvencije?

  11. Ko je ovde lud? Ali, šta očekivati od ,,vrhunskih,, stručnjaka sa falsifikovanim diplomama. Nas prag tolerancije je oko 500 godina,kaže nasa istorija.

  12. @Pera Mitic
    Procitaj naslov jos jednom… „…Ukida doprinose“, odnosno, nece im se naplacivati penzijsko i zdravstveno.. Valjda samo porez… Ili cak ni to…

  13. Univerziteti zavise od pomoći države?
    Gde ćeš bolju pomoć kada u državnu službu isključivo primaš doktore nauka sa privatnih fakulteta.
    Aaa, državni univerziteti primaju pomoć…ko im je kriv kada osim novca traže i da se nešto zna na ispitima.

  14. Kome su radnici neophodni u visokoprofitnog bransama zasta će im podsticaji?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.