Vladimir Kovačević: Ekonomske mere vlade guraju privredu u sunovrat

Ostavite komentar


  1. Ove ekonomsko_populisticke mere su samo izgovorene u pravom trenutku,a kad ce i da li ce delovati ne znamo

  2. Potpuno se sležem sa tekstom potpisnika, samo, smatram da većina političara nije svesna situacije u kojoj žive građani, posebno po pitanju tih 100e? Znate li koliko mojih prijatelja i poznanika, većinom zaposlenih, koji duguju za sve moguće račune, i odlažu naplatu izršitelja dajući manju svotu kada kad dobiju kakav prihod, znate li, gospodo iz akademskih fotelja i sveta politike, da tih sto evra, danas, ni jedan građanin koji živi od sopstvenog poštenog rada, ne može pokloniti nikome? Potpuno se sležem da nikome tih 100e neće učiniti živt lakšim, osim možda odlaganje isključenja struje…pod uslovom da država nastavi da funkcioniše pod ovim pravilima, za šta ne treba biti profesor ekonomskog fakulteta pa shvatiti, da, prenosim naslove nekih državnih medija, limun košta 370 rsd. Nemamo pijace,a trebaće nam vitamini, neka izvole Delhajze, Idea, Lidl…koliko će koštati trešnje, višnje, maline…ako ih bude ? Možda će Bajatović, tabakovićka,…pokloniti tih 100e, svi mi ostali kojima će u mraku informacija o „Korona“ virusu, oduzeti kuće, stanove….Mislite o tome. Za širenje „lažnih vesti“, dostupan sam policiji, kažu, tamo imaš tri obroka u pritvoru.

  3. Njegovo ´´Zlatno doba ´´ ode u p-m-za dve nedelje! Kakav ga je ´´strucnjak´´napravio. dosta je i trajalo!!

  4. Samo budala veruje da Srbija ima toliko novca da se razbacuje. Sve je ovo ocigledan populizam pred izbore. Cim izbori prodju, naci ce izgovor kako se eto ne nasom krivicom opste ekonomsko stanje u svetu pogorsalo i kako mi, iako superiorni i finansijski stabilni, ne mozemo sami. Onda ce ponovo smanjiti plate, uci cemo u recesiju i zbogom snovi.

  5. Koji motiv preduzetnik ima da ne odjavi radnike ako mu je zabranjen rad i ne moze privredjivati. Ako ih ne odjavi radnik ce imati pravo da prima minimalac od drzave a preduzetnik, osim pausalaca, ne da nece dobiti ni taj minimalac vec ce mu se gomilat obaveze na ime doprinosa za te neodjavljene radnike. Doduse, nece ih morati platiti odmah vec u ratama u sledecoj godini, ali ce ih ipak placati i to nagomilane. Radnik moze po ukidanju vanrednog stanja napustiti tog istog poslodavca kojem ce ostati te obaveze nastale zadrzavanjem radnika u radnom odnosu. Da se razumemo, nisam odjavio svoje radnike i sve obaveze sam izmirio- samo razmisljam

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.