Vladinim preuzimanjem niškog aerodroma u opasnosti drugi aerodromi 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, ocenio je da je Vlada Srbije „preotimanjem Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, dovela u opasnost i perspektivu ostalih aerodroma u Srbiji, kao što su “Morava“ u Lađevcima ili “Ponikve“ kod Užica“.

-Kako bi udovoljili koncesionaru beogradskog aerodroma, ali i nekim drugim „koncesionarima“ opštenarodnih dobara i državnim tajkunima, da monopolistički stiču profit, naprednjačke raspikuće su ekspresno preotele Aerodrom “Konstantin Veliki“ u Nišu koji je bio u ekspanziji. Na to su se, više je nego očigledno, obavezali Vučić i Brnabićeva, potpisujući sa Francuzima ili njihovim arapskim „stejkholderima“ tajni ugovor kojim je, ne samo obezbeđen monopol surčinskoj vazdušnoj luci i stopiran rad uspešnog aerodroma u Nišu, već je dovedena u opasnost i perspektiva ostalih aerodroma u Srbiji, kao što su “Morava“ u Lađevcima ili “Ponikve“ kod Užica, saopštio je Stamatović.

– Izgleda da je Vučić rešio da rasproda sve što nije stigao u poslednjih deset godina, ali i da uništi ono malo zdrave ekonomije što je preostalo u Srbiji, dodao je Stamatović i poručio da je „posle nasilnog „podržavljenja“, jedini ispravan put da se vojni deo niškog aerodroma vrati Vojsci Srbije, a od toga, jedan deo, i formalno, ustupi Rusko-srpskom humanitarnom centru“.

Uz podsećanje na to da „su „državne raspikuće, iz lobističkih i politikantskih razloga, sprečavale inicijativu pet opština zapadne Srbije i lokalnih samouprava i privrednika istočnog dela Bosne i Hercegovine da, sopstvenim sredstvima, stave u funkciju aerodrom “Ponikve” za komercijalne letove i od njega načine vazdušni most između Srbije, s jedne, i Rusije i Evrope, s druge strane“, on je ocenio da se „ta ideja nikako nije dopala Aleksandru Vučiću, koji isključivo voli da radi za svoje tajkune i  tzv. “strane“ investitore, koji odlično znaju kako se može opljačkati narodna imovina i dokrajičiti srpska ekonomija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari