Vlahović: Bez politike na Biznis forumu 1Foto: FoNet

Kopaonik biznis forum (KBF) nije skup na kome će dominirati političke teme, izjavio je danas predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović, uoči početka najvećeg regionalnog ekonomskog foruma.

„Ne očekujem da će političke teme biti dominantne, jer je Kopaonik biznis forum pre svega skup na kome se argumentovano raspravlja o radu Vlade i Narodne banke Srbije, o njihovim grešakama, a želimo i da ih ohrabrimo da nastave sa strukturnim reformama i realizacijom monetarne politike“, istakao je Vlahović.

Kao novinu na biznis forumu Vlahović je najavio predstavljanje izveštaja o tranziciji Evropske banke za obnovu i razvoj, uz očekivanje da će to ubuduće biti stalna praksa na Biznis forumu.

Trodnevni Kopaonik biznis forum počinje sledeće nedelje, a prema rečima Vlahovića, okupiće više od 1.000 učesnika i više od 130 panelista iz zemlje i inostranstva iz različitih oblasti.

Vlahović očekuje da „KBF bude sajam ideja, da definiše koje su to ključne greške iz prošlosti i na koji način Srbija može izaći iz zamki tranzicije, odnosno kako da tranzicija u narednom periodu bude brza i efikasna“.

Nakon trodnevnog rada imaćemo završni dokument „Kopaonik konsenzus“ i uputićemo ga Vladi i NBS koje su do sada, a naročito u protekle dve godine, vrlo pažljivo sublimirali zaključke Biznis foruma u tekuću ekonomsku politiku, zaključio je Vlahović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari