Vlasnik italijanske Kompanije Ditre Italia, Elio de Marki, juče je tokom svoje posete Vranju razgovarao sa čelnicima gradske uprave o konkretnim potezima na pripremi dokumentacije za izgradnju fabrike tapaciranog nameštaja u Industrijskoj zoni.


– Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave u Vranju. Mi želimo da fabriku što pre izgradimo i uposlimo mlade stručne ljude koji će raditi na izradi nameštaja – rekao je Marki.

Prema rečima Bobana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika Vranja za privredu, italijanskog partnera gradski funkcioneri su upoznali sa procedurom koja predviđa da Vlada Srbije do sredine juna da saglasnost na ugovore između Grada Vranja i italijanske kompanije.

– Nakon toga očekujemo završetak izrade projektne dokumentacije i početak radova tokom leta. Gosti iz Ditre Italia obišli su i javna preduzeća u Vranju koja će biti uključena u izgradnju fabričkih objekata u Industrijskoj zoni. Gradska uprava je do sada uradila sve i izdala građevinsku dozvolu ovoj kompaniji – rekao je Stanković za Danas.

Predviđeno je da Kompanija Ditre Italia u Vranju otvori fabriku tapaciranog nameštaja u kojoj bi posao trebalo da dobije oko 400 radnika. Vrednost investicije premašuje 13 miliona evra. U toku je i procedura pripreme dokumentacije za početak radova na izgradnji fabrike obuće takođe italijanske kompanije Geoks, gde bi posao trebalo da dobije 1.250 radnika uz ulaganje od preko 15 miliona evra. Ovo su u poslednjih deset godina prve dve velike grinfild investicije ne samo u Vranju već i u svih sedam opština Pčinjskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari