Vučić: Đilas i Šolak hoće da unište Telekom 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je povodom kritika odluke da Telekom kupi kablovskog operatera Kopernikus, izjavio da Telekom nije javno preduzeće, već akcionarsko društvo i mora da se ponaša odgovorno na tržištu.

Vučić je novinarima u Helsinkiju rekao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka i gde Dragan Đilas ima velike interese zbog prodaje Dajrekt medija i sopstvene zgrade Šolaku i zbog toga što je svoju direktorku postavio za direktorku zajedničkog preduzeća na Malti.

„Oni bi sada želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje-troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji“, naveo je Vučić.

On je podsetio da se jedini zalagao da se Telekom privatizuje i da su onda „stručnjaci iz Saveza za Srbiju govorili – ne, pobeđujte na tržištu uz podršku sindikata i svih drugih“.

„Danas se vidi da štite svoje privatne, finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma“, rekao je Vučić. Komentarišući to što će opozicija bojkotovati lokalne izbore u Doljevcu, Kuli i Kladovu, Vučić je rekao da njih ne interusuje narod koji tamo živi i da oni tamo nemaju nikoga. U Kuli imaju tri, četiri člana, u Kladovu dva člana, ali im se sviđaju Lučani zato što su tamo uvek bili jaki i gde je Saša Janković osvojio 23 odsto glasova, pa računaju da će tamo da dobiju veliki procenat i kažu „eto, to je naš procenat za Srbiju“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari