Vučić najavio veliko obraćanje o ekonomskim planovima oko Svetog Jovana, Mali se vratio sa Kopaonika (VIDEO) 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, uputio je video poruku javnosti u kojoj najavljuje velika dela, odnosno ekonomske planove, o kojima će građane obavestiti u obraćanju „oko Svetog Jovana“, 20. januara.

Na video snimku, objavljenom na Vučićevom Instagram nalogu, on sedi sa stolom zajedno sa Sinišom Malim, ministrom finasnija, i šefom svog kabineta Ivicom Kojićem.

Video poruka počinje Vučićevim „primedbicama“ na račun Malog da se upravo vratio sa Kopaonika, budući da je predsednik Srbije prethodnih dana pominjao da je ministar finansija „ponovo otišao na odmor“, odnosno spojio četiri dana da na radi.

Vučić, je prema tranksriptu RTS-a, u snimku rekao da su se okupili da bi dodatno radili na planovima započetim u decembru, jer je Ekspo 2027, kako je naglasio, šansa svih šansi i prilika za ogroman napredak i promenu lica Srbije.

„To nije samo pitanje razvoja i infrastrukture u delu novobeogradske i surčinske opštine od milijardu i sedamsto, ovo je pitanje desetostruko većih ulaganja za našu zemlju, od Pčinjskog i Jablaničkog okruga do Severnobanatskog, Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga. Ovo je nešto što će svaki kraj, svaki deo naše zemlje da promeni“, naveo je predsednik.

Kako je naveo planirana su ulaganja u digitalizaciju, nove kompjutere, data centre, u veštačku inteligeniciju, ulaganja u mnogo novih puteva.

Istakao i da će za samo godinu i po dana prosečna plata u Srbiji biti preko 1.000 evra.

„To su velike stvari, radujte se ljudi, nadajte se, jer želimo da u naredne četiri godine promenimo lice Srbije. I siguran sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti u tome. Srećna Nova godina i predstojeći božićni praznici“, poučio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari