Vučić: Najvažnija reindustrijalizacija zemlje 1Foto: Fonet/Vlada Srbije-Slobodan Miljević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažnija stvar u ovom trenutku reindustrijalizacija zemlje, jer samo to donosi rast, a „sve ostalo su bajke“.

Potrebno je drugačije postupanje i ponašanje cele Vlade, ali ne samo nje, nego i građana, koji treba to da razumeju, rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle obraćanja na Ekonomskom forumu na Kopaoniku.

Premijer kaže da je ključni problem Srbije to što je preduzetnički duh na veoma niskom nivou i da svi očekuju da ih država zaposli. 

“Najveći problem danas nije restrukturiranje državnih preduzeća, nije lak problem ali ne mislim da je ključni. Ključni problem je što u privatnom sektoru imamo 1,4 miliona zaposlenih i oni izdržavaju sve druge – 1,7 miliona penzionera i kompletan javni sektor koji ima između 750 i 850 hiljada ljudi”, kazao je Vučić na Kopaonik biznis forumu.

“Privatni sector je slab i na krhkim nogama. Kao najveći problem doživljavam kao najveći problem i kao dugoročni a to je odnos da se od države očekuje sve a odgovornost ne mora da bude na tom nivou. Traže nešto a evo i ovde u ovoj zgradi ili bar u dve susedne nisu izdali fiskalne račune”, kaže Vučić.

On navodi da je prema poslednjem istraživanju koje je dobio čak 73 odsto ljudi u Srbiji očekuje da država treba da ih zaposli.

“Jutros sam čestitao Zorani 8. Mart i dao joj ružu a ona mi kaže – nije naš posao da dajemo cvet nego da uposlimo nekoga, a ja kažem – ne, nije naš posao da uposlimo bilo koga, već da stvorimo uslove”, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari