Vučić: Od 1. januara povećanje plata od osam odsto vojsci, zdravstvenim i socijalnim radnicima

Ostavite komentar


  1. A šta vojska radi? Kako jedan vojnik zaradjuje svoju platu? Ako ima neko da mi objasni. HVALA

  2. Sta trazis U Kostolcu tvoje leglo Mafije.Oni ceti doci glave.Najveci lopovluk se upravo desava na kopu Drmno

  3. I povecanje cena u proseku od 20 posto.Srecno predsednice.Penziju primam od 2005. godine i pored svih silnih povecanja , danas od iste ne mogu da kupim onoliko koliko sam mogao te 2005.Eonomska analiiza mi je bila glavno orudje u mom radu.

  4. Lepša vest za zdravstvo nadamo se da će i nama koji nismo u zdravstvu,a koji takođe radimo u javnom sektoru se makar malo povećati plata.

  5. Ha, plate povecane za 85%, a realna vrednost evra (po cenama) za 150%, ne znam ko je ovde lud. Sto vece plate to se manje ima. U normalnom svetu se to ne zove rast plata nego INFLACIJA. Ne razumem zasto po toj logici ne uporedis plate sa 1992/93 kad je plata bila nekoliko milijardi? Pa izracunaj koliki je to pad u procentima, ako vec baziras sve na ciframa koje u realnom zivotu nemaju nikakav znacaj osim da maloumnicima das municiju da te i dalje brane.

  6. Lepa vest nije mogla da se kaže,pogotovo za početak nove godine.Predsednik sve što kaže to i ispuni

  7. Prpa,bato, pa obećavaš kaobajagi povećanja plata, koje je ionako pojela (zvanična!?) inflacija od 7,5% od početka godine…Što znači da realnog povećanja plata nema, a tek posle Nove godine nas čekaju poskupljenja.

  8. A neki iz opozicije odmah trce da kritikuje Vucica sto povecanje plate nije na kraju godine vec u januaru…Vrlo „bitno“! Samo da provociraju narod…

  9. Ako to povećanje bude kao i objavljena podela zarada hraniteljima za oktobar (samo na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje… i sajtu Poštanske štedionice), pitanje je ko će uzviknuti: car je go!

  10. A sa povecanjem, kako ti kazes “IDE“ i poskupljenje, sto od prvog januara, sto od cetvrtog aprila. I kasica se puni, a mi “kraci“.

  11. Jos samo kada bi se Vucic potrudio da zaposli u drzavni sektor i sve ljude koji rade za minamalac po 10h u privatnom sektoru onda bi sigurno imao podrsku 100% od celog naroda. Ovako nazalost mogu samo da se raduju ovi iz drzavnog sektora i njima zaista na neki nacin i jeste zlatno doba za razliku od onih koji ne mogu da nadju posao ili pak rade u privatnom sektoru poput fabrika i sl.

  12. Lepa vest za početak Nove godine. Zdravstvo je iznelo najveći teret na svojim leđimau protekle dve godine i svakako zaslužuju povećanje. Kapa dole!

  13. Svaka čast za povećanje plata javnog sektora, posebno zdravstvu. Svi oni su u velikoj meri zaslužni za to da dobiju povećanje u svojim strukama. Hvala im što svakoga dana svoje dužnosti obavljaju savesno i odgovorno za sve nas

  14. I pored teške situacije u celom svetu izazvane pandemijom, naša zemlja povećava plate. Izuzetan rezultat.

  15. Koliko povećanje će da imaju radnici koji rade u ustanovama za 27000hilj sa dopunom minimalne zarade.Završene SSS a prijavljeni sa NKV.Kada će platni razredi (2025)već doći na red da lažu svake godine.Treba se OVOME STATI NA PUT!!!!!

  16. Policija 60 hiljada, prosveta 60 hiljada, carina 45 hiljada…dno od države, tuga, beda, čemer, i jad.

  17. Otišao sam u penziju,prvo st me krali 4 godine i pričali bajke o uskladjivanju sada sam u odnosu na kolege socijalni slučaj.Toliko su penzioneri upropašteni tim predizbornim trikovima i krikovima da samo u ludilu mogu da ukažu poverenje nekom sa takvom situacionom politikom obmane.

  18. Svaka cast za povecanje…jos kad bi cene namirnica ostale iste i ne bi vise rasle bio bi pun pogodak

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.