Vučić: Pokušaćemo da izguramo minimalac za sledeću godinu na 40.000 dinara 1Foto: Pixabay/Alterfines

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će sa Socijalno-ekonomskim savetom dogovoriti minimalnu zaradu za sledeću godinu od 40.000 dinara.

„Pokušaćemo da sa Socijalno-ekonomskim savetom izguramo minimalac od 40.000 dinara, odnosno 340-350 evra“, rekao je Vučić, gostujući na TV Pink

Dodao je da će to biti povećanje od 14-15 odsto i da neće ugroziti poslodavce.

Prosečne plate će, prema njegovim rečima na kraju godine biti 710-720 evra, a penzije će iz dva puta, u novembru i januaru porasti ukupno 19,2 -19,3 odsto i da je za to obezbedjen novac.

On je rekao da očekuje da bruto domaći proizvod (BDP) ove godine bude izmedju 58 i 59 milijardi evra, a da je kada je postao premijer bio 32-33 milijarde evra.

„Za osam godina napravili smo istu vrednost kao za prethodnih 100 godina“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je napravio grešku koju nikad sebi neće oprostiti, što je pod pritiskom obustavljen projekat eksploatacije litijuma. Time je, kako je rekao, uništena budućnost Loznice, Krupnja i Mlaog Zvornika. ;

On je pozvao gradjne da preuzmu preostalih 23.000 vaučera za godišnji odmor i da deo odmora provedu u zemlji.

Istakao je da će milion gradjana provesti odmor u inostranstvu i da će ostaviti milijardu i više evra, ali da „imaju pravo da biraju gde će putovati jer bolje žive“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari