Vučić: Pre kraja godine država u putnu infrastrukturu Ivanjice ulažiće pet miliona evra 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država pre kraja godine uložiti pet miliona evra u putnu infrastrukturu u opštini Ivanjica.

„Ovih pet miliona evra ćemo odmah da damo i uložimo u Ivanjicu i odmah ćemo krenutii sa radovima“, kazao je Vučić uoči sastanka sa predsednicima opština Ivanjica, Sjenica, Raška, Arilje, Kosjerić i Požega.

Prema njegovim rečima, Ivanjica je tražila ulaganje države u puteve iznosu od 1,75 milijardi dinara, odnosno oko 15 miliona evra, jer su u toj oblasti najveći problemi.

„Uložićemo u glavnu ulicu u Ivanjici posle 30 godina obećanja i to ćete videti. Počinjemo da radimo pre kraja ovog meseca“, rekao je Vučić i naveo da će u taj projekat biti investirano 1,5 miliona evra.

Podsetio je i da se sa kineskim kompanijama radi na projektovanju puta Požega-Ivanjica-Boljare.

„Tada ćete biti na sat i 20 minuta od Beograda. To će značiti mnogo za turističke potencijale Golije i Ivanjice“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je prethodno u selu Radaljevo obišao porodičnu firmu za proizvodnju sadnica, otkup i preradu jagodičastog voća „Floriva“. Planirano je i da u Kumanica obiđe domaćinstvo Vukašina Bogdanovića, kao i da na Goliji prisustvuje predstavljanju projekta razvoja turizma na toj planini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari