Vučić: Preseliti pogone u Leskovac

Ostavite komentar


  1. Siguran sam da će Jura uz adekvatnu podršku Vlade Srbije kao i do sada, nastaviti da proširuje svoje proizvodne kapacitete u Srbiji.

  2. Vazno je da se fabrike otvaraju i da ljudi konacno imaju mogucnost da rade. A ne kao kod onih prethodnih vlasti, koje su samo stavljale katance na fabricke pogone.

  3. One firme koje pojedinci najviše pljuju to su one koje najviše zapošljavaju naš narod.

  4. Umesto da budemo zahvalni što se otvaraju firme kao ova u našoj zemlji uvek se nađu neki zli jezici koji će da ih blate jer su zavidni.

  5. Ova vlast radi za bolju Srbiju, a ne kao prethodna vlasti! Prethodna vlast je stavljala katance na fabričke pogone, i dovela nas do propasti!

  6. Uh, koliko gluposti. Samo jedan komentar – plate ne mogu da budu kao u Nemačkoj ali cene i kazne mogu. Super.

  7. Svaka fabrika je potencijalno ojačanje materijalnog stanja radnika i njihovih porodica u tom kraju

  8. Bilo bi dobro kada bi jos stranih kompanija investiralo, ne samo u Leskovac, vec u Srbiju. Nova radna mesta su nam potrebna. A za sve one skeptike i one koje to interesuje, neka odu na sajt grada Leksovca i neka pogledaju Elaborat koji je radjen za prosirenje kapaciteta u YURI u Leskovcu. Ima ga na sajtu grada.

  9. Smanjujemo nezaposlenost u celoj Srbiji i uspećemo u tome, uz podrsku stranih investitora u ovom slucaju Juznokorejaca. Posebno je za pohvalu veci broj зaposlenih u odnosu na dogovoren, malo li je umesto 4000 radnika 6400, а u najavi je otvaranje jos 3000 radnih mesta.

  10. Србија је земља најповољнија за стране инвесриције јер нуди добре субвенције, одговорну, дисциплиновану и озбиљну радну снагу, раднике који знају да поштују своје радно место, раднике који много мање коштају од радника у другим земљама.

  11. Velika bi stvar to bila za Leskovac, značajno bi uticala na smanjenje nezaposlenosti u Leskovcu i okolnim mestima.

  12. Zaista treba dosta vremena da se srpska privreda ozivi posle onih katastrofalnih privatizacija.

  13. Dolaskom ovakvih fabrika, i u buducnosti, srpska privreda ce stati na svoje zdrave noge.

  14. Srbija nudi najbolje subvencije , imamo vrednu radnu snagu pa se odlucuju da ovde presele proizvodnju.

  15. Jura je velika kompanija koja ima veliki broj zaposlenih u celom svetu, i mnogo bi nam značilo kada bi bar još mali deo njihove proizvodnje preselili kod nas, za njih to ne bi bilo ništa, a za nas bi bilo mnogo.

  16. Potrebno nam je više firmi kao što je Jura kako bi smo pokrenuli našu državu, plate možda nisu velike, ali kako se bude smanjivao broj nezaposlenih i plate će se polako povećavati.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.