Vučić u Davosu o projektima u proizvodnji vojne opreme 1

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa direktorom kompanije Poly group Si Nianshanom sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima u proizvodnji naoružanja i vojne opreme.

Premijer Vučić je istakao da je kompanija Poly group važan partner Srbije, kao i da je neophodno nastaviti razgovore o zajedničkim istraživačko-razvojnim projektima i modernizaciji postojećih.

Predstavnici kompanije Poly group iskazali su interesovanje za formiranje zajedničke kompanije u Srbiji sa JP Jugoimport SDPR, sa ciljem zajedničkog razvoja i proizvodnje antiterorističke opreme, uređaja za noćno izviđanje i raketnih sistema.

Premijer Vučić sastao se i sa izvršnim direktorom kompanijem Tarkett Majklom Đanucijem sa kojim je razgovarao o nastavku poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Ranije danas,Vučić je razgovarao danas u Davosu sa Hadimom Al Darejem, direktorom kompanije Al Dahra, o modelu privatizacije kompanije PKB za koju je zainteresovana ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sve što je dobro za Srbiju, mi smo spremni da uradimo. Želimo da razvijamo poljoprivrednu industriju i za to imamo velike planove. Naša kompanija ima obezbeđeno tržište za sve poljoprivredne proizvode, istakao je Al Dareji, saopštila je Vlada Srbije.

Tema razgovora bio je i model privatizacije kompanije PKB, za koju je zainteresovana Al Dahra, zatim izgradnja kargo centra na Aerodoromu „Nikola Tesla“, kao i kupovina više preduzeća u Srbiji.

Vučić je razgovarao i sa direktorom Blumberga Peterom Grauerom o novim projektima te kompanije u Srbiji, ali i o tome kako Blumberg može da doprinese izveštavanju o ekonomskim reformama i privlačenju stranih investitora u Srbiju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari