Vujović: Dodatno povećanje plata i penzija nije moguće 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je večeras za Radio televiziju Srbije (RTS) da dodatno povećanje plata i penzija u ovim okvirima nije moguće, ali da će to zavisiti od privrednog rasta.

On je, gostujći u Dnevniku RTS, istakao da je „predviđeno povećanje plata i penzija nešto neuobičajeno u ovom trenutku“.

„MMF obično sačeka do kraja programa, ali mi smo uspeli da se izborimo za povećanje“, rekao je Vujović.

Na kreiranju budžeta se, kako je rekao, radilo dugo, ali da u svakom budžetu ima stvari na koje se može uticati i nasleđenih stvari.

„Iako poslanicima izgleda kao kratak rok, mi na budžetu radimo jako dugo. Već prvih dana novembra formirali smo prvu procenu budžeta“, objasnio je Vujović. Istakao je da su preduzeća u restuktuiranju jedna od nasleđenih stvari u budžetu.

„Pretpostavka je da to mora da reši sledeće godine, predvideli smo neke rashode za to i da sprečimo neke nove rupe da se otvaraju u javnom sektoru“, napomenuo je Vujović.

Govoreći o izborima koji su planirani naredne godine, Vujović je izjavio da su rashodi za tu svrhu predviđeni budžetom: „Sledeća godina je izborna godina i u planu su ti rashodi, a ako bude dopunskih troškova naći će se prostor i moći ćemo da reagujemo. Budžet ima dovoljno fleksibilnosti“.

Krajem naredne nedelje, kako je najavio, očekuju se ocene šeste kontrole aranžmana sa MMF.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari