"Yanfeng" priprema novu halu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile 1Foto: Grad Kragujevac

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u pratnji pomoćnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom RS Aleksandrom Miloševićem, obišao je danas kompaniju „Yanfeng” u Kragujevcu, koja priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka.

– Cela investicija koju „Yanfeng” u saradnji sa CTP-om sprovodi ovde je veoma  značajna, pre svega jer zapošljava naše ljude, ali i zbog toga što se grad Kragujevac prepoznaje kao dobar domaćin jakim kompanijama i ozbiljan centar industrije, istakao je gradonačelnik Dašić.

„Yanfeng” je kompanija koja se jako brzo razvija na svetskom nivou, a u Kragujevcu se upravo oprema drugi deo hale u kojoj će početi da se rade bezbednosni sistemi, koji su deo njihovog proivodnog portfolia. Prvog dana od kada je kompanija došla u Kragujevac ona se širi i razvija, a novu halu CTP je izgradio u rekordnom roku.

– Mi očekujemo da „Yanfeng” i dalje deo svog posla donosi ovde i širi ukupnu ponudu aumobilske industrije u Kragujevcu, zaključio je Dašić.

Kineska kompanija „Yanfeng” sa proizvodnim pogonima na preko 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu. Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra. Plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1.000 ljudi.

"Yanfeng" priprema novu halu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile 2
Foto: Grad Kragujevac

– Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcu u kojoj proširujemo svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema, kazao je Majkl Hejg, potpredsednik komapnije „Yanfeng” za Evropu i Severnu Ameriku.

Po njemu ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji.

– Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnostiza razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim. Srpski nacrt, smatramo jakom osnovom za budućnost, kazao je Hejg u Kragujevcu.

Novi proizvodni pogon koji se prostire na oko 5.000 kvadrata biće opremljen do oktobra ove godine, a kako je najvaljeno proizvodnja će početi u prvom kvartalu 2022. godine. U naredne dve godine „Yangfeng” će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani pored ostalog u „Volkswagen” i BMW automobile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari