Za letovanje po osobi potrebna najmanje jedna prosečna plata: Šta su rekli učesnici ankete koliko su potrošili na odmoru?

Ostavite komentar


  1. 75% ljudi letuje za sicu, pogotovo ona masa koja ide u kontinentalnu Grcku, a njih je minimum pola od svih koji negde otpuju. Ove „vise“ cifre u tekstu se odnose na one koji idu preko agencija avionom, u Tursku, na Grcka ostrva, Egipat, Spaniju, Italiju… Ta kinta nekada je toliko mala da ne bi verovali. Evo meni se lik hvalio kako je pocetkom juna bio negde kod Soluna za 30 eurica, odnosno 120 za njega, zenu i dvoje dece. Klopu su uglavnom poneli.

  2. Svega 10-15% njih od ukupnog broja koji idu u Grcku borave na ostrvima. Svi ostali se razvlace po onim selendrama na kopnu i to za smesne pare. Tu srednju cifru mozete slobodno da stavite na nekih 100 do 200 eura, a u maju, junu i septembru moze to i za par banki. Pa i u Tursku bre idu autobusima. Isli bi i u Egipat ali ne znaju kako da bezbedno predju preko Sirije. Mislim da vecina nasih gradjana ide na letovanje zbog nekakvog tripa „statusnog simbola“, odnosno da bi se kao pokazali u svojoj okolini, jer koji si ti jadnik ako nemas za memljivi polusuteren u Paraliji, a ne da bi se odmorili i proveli. Zamislite samo da na putovanju radite isto sta i kod kuce, kuvate, perete, cistite… To nije odmor, vec umor.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.