Za novu hidroelektranu potrebno još novca i strani partner

Projekat izgradnje "Đerdapa 3" na Dunavu iz budžeta može da računa na 1,5 milijardi evra

Ostavite komentar


  1. Bravo za vladu.taj projekat je trebao da zazivi odavno.Donji milanovac bi ponovo oziveo

  2. Onaj mali prica o silnim milijardama evra suficita ,pa sta je onda 3 milijarde za ovakav projekat

  3. Ne znam ko piše ove tekstove, ali su, ili vrlo nestručni, ili su vrlo konfuzni. Reverzibilna HE troši više el.energije više nego što proizvede, tako da ona ne može nadoknaditi manjak el.energije, ali je može trošiti kada je ima u višku (noću ili kada duva vetar, ako budemo imali dovoljno vetroelektrana; solarne elektrane proizvode energiju danju i uglavnom se ne koriste za podizanje vode u akumulaciju na planini) i vraćati je u mrežu kada je potrebna ( u vreme velike potrošnje ili ispada većih proizvođača). Istovremeno, to je veliki akumulator energije pa otpada potreba za ekološki i ekonomski sumnjivim litijumskim baterijama. U svakom slučaju, dobro je.

  4. Neka vrate pare u budžet srbije svi koji su pokrali i možete napraviti đerdap 3 i 4.bez ikakvih zajmova…zna se kod koga su državne pare i poslovi..

  5. Sve su grade nase firme; Energoprojekt, Komgrap, Aeroinginjering itd itd i bile postovane svuda u Svetu. Urusili ste svaku, ili prodali za saku evara da bi nam sad po Srbiji gradile Kineske i druge firme sa diskutabulnim reputacijom. Svi kvalitetni inzinjeri su nam u inostranstvu, a puna su nam usta prosperiteta Srbije… Nikako na ovaj nacin!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.