Za program “Moja prva plata” prijavilo se 60 Majdanpečana 1Foto: J. B. K.

Sa poslednjim danom oktobra ističe rok za prijavu nezaposlenih mlađih od 30 godina bez radnog iskustva, koji su zainteresovani za uključivanje u program „Moja prva plata“. Poslodavci iz majdanpečke opštine oglasili 32 pozicije i četrdesetak radnih mesta, a do 30. oktobra bilo je 60 prijavljenih kandidata.

I poslodavci iz privatnog , kao i državnog sektora prijavili su se za učešće u programu “Moja prva plata”.

Među poslodavcima koji su oglasili pozicije su Opšta bolnica Majdanpek, Dom zdravlja “Dr Veroljub Cakić”, JP “Nacionalni park Đerdap”, Predškolska ustanova “Marija Munćan”, JP za stambene usluge, Repubčički fond za zdravstveno osiguranje i drugi.

Kada je u pitanju majdanpečka opština, 16 poslodavaca oglasilo je 39 radnih pozicija sa srednjom i visokom stručnom spremom.

Dan pre isteka roka za prijavu, prema podacima sa sajta “Moja prva plata” bilo je ukupno 60 prijavljenih.

Najviše prijavljenih bilo je za poziciju knjigovođa analitičar u JP za stambene usluge, gde se za jednu radnu poziciju prijavilo devet kandidata, kao i za administrator zdravstvenog osiguranja gde se prijavilo osam kandidata.

Na drugoj strani, za sada nema prijavljenih kandidata za radne pozicije doktor medicine, magistar farmacije, diplomirani pravnik.

Program “Moja prva plata” sprovodi se kod poslodavca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od devet meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 25.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari