Za više žena na visokim funkcijama kvote nisu dovoljne

Da li bi propisivanje minimalnog broja direktorki u firmama po uzoru na kvotu za poslanice u Skupštini doprineo afirmaciji žena i boljem radu privrede

Ostavite komentar


  1. U YU su zene participirale i bile vise zasupljene nego danas u bilo kojoj ex-YU drzavi, osim Slovenije.

  2. Nasilno, putem zakona nametanje nekih kvota je drsko i bezobrazno. Šta je sa kvotama za penzionere, homoseksualce, studente, fudbalere i slično?

  3. Hajde da se stvarno utvrdi potreban broj poslanika. 250 pijavica je premnogo bez obzira na pol. Kada ce vise mmf kazati da se parlament prepolovi!!!
    Nesto se ne slaze u toj velikoj eu mmf brizi za nas boljitak. Na prvom mestu treba skresati politicke glavesine koje isisavaju drzavne resurse.

    1. Cekaj, LGBTQ2+AlfabetSupa stoji u redu da i oni budu zastupljeni, a onda dolaze migranti i ko zna ko sve…
      Sve na silu…

  4. Šta znači više žena? Da li će one bolje glasati, upravljati samo zato što su žene? I ovo se može tumačiti kao diskriminacija – bolje žena, makar lošija, nego muškarac. Sve dok forma bude važnija od suštine, biće nam ovako.

  5. Bolje je jedna ali, u svakom smislu, vredna zena u parlamentu nego 40% zena tipa onih koje su pruzale podrsku Jutki ili onih koje su „branile“ Vesica…ili tipa ovih fikusa koje su sada u skupstini… i u vladi. Bitan je kvantitet ako podrazumeva i kvalitet, kvantitet bez kvaliteta je duplo golo… kao sto mozemo da vidimo na primeru muskih poslanika.

  6. Radikali baš imaju žena na raspolaganju,ne bi popunili 4%.A i to što imaju bolje da nemaju.Još par meseci i kreće cirkus,jel možete da zamislite Vjericu Radetu kao ministra pravde?Ja mogu.

  7. Dokaz da se mora odrzati kulturna jedinstvenost zemlje – inace cete nas muciti i drugim ‘zrtvama’ i ‘manjinama’.

    1. O, ona je odlicno resenje – jedna osoba za zene i za LGBTQ2+…
      Hocu reci – jednim udarcem 2 muve…

  8. Valjda smo po Ustavu svi ravnopravni. Zašto bi žene sad trebalo da budu ravnopravnije? Ionako je u državnoj upravi i javnim preduzećima nastupio matrijarhat. Ko će nas muškarce da zaštiti od terora žena, koje su dovedene po partijskoj liniji, sprovode mobing a o poslu ne znaju ništa. Primer je naša ministarka građevine i njene poslušnice…..

  9. Ispasce seksisticki ovo sto cu napisati, ali zene su bolji poslusnici i realno ako asada uzmete liste botova mislim da je tu zenska populacija u ogromnj vecini bar sto se onih azurnih tice. Ova prica o procentima zena u vlasti je smesna. Znaci, nemam protiv da bude i 100% zena u parlamentu ako to zasluzuju kvalitetima. A cisto da se ispuni forma o broju je nesto najgluplje sto je ikad uvedeno. Slicno je i na lokalu gde postoje neke kvote ako se ne varam da svaka treca na listi mora biti zena. To je tolika nebuloza u pojedinim krajevima Srbije da je tragicno. Sve u svemu mi smo majstori da se bavimo nebitnim stvarima. To je kao da neko kaze da podjednako mora biti odlicnih ucenika u skolama zenskog i muskog pola. Ili da neko kaze fakultet mora zavrsiti 40% zena. Meni je to totalna glupost.

  10. Nadam se da će posle ovih kvota da se uvede i kvota od 40% za sve građevinske poslove,rudnike,poslove oko održavanja čistoće u gradovima a ne samo na „finim“ poslovima.

  11. Besposlen pop i jarice krsti. Napredna Evropa je napustila ovaj glupi kljuc jer se trazi kvalitet a ne pol! Svako povlascivanje na polnoj osnovi je diskriminacija onih drugih a da ne govorimo o strucnosti i kvalitetu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.