Za Vučića klima „najvažnija tema današnjice“ – ali samo dok je u inostranstvu

Predsednik u Glazgovu apeluje na očuvanje životne sredine, dok se u Srbiji pita čemu tolika buka

Ostavite komentar


  1. Cele prosle zime Beograd je bio medju najzagadjenijim gradovima na svetu jer su dozvolili prodaju substandardnog uglja za domace grejanje. Ove godine je nekoliko nedelja gorela deponija u Vinchi, sireci kancerogene supstance po Beogradu. Prodali su citavu unutrasnju Srbiju ekoloski katastrofalnom Rio Tintu koji ce ostaviti pustos ako tu bude kopao litijum, i to bez ekonomske koristi za Srbiju, osim mita pojedincima. Problem aflatoksina u mleku „resili“ su tako sto su podigli zakonski dozvoljen minimum. Koliki procenat Beograda nema vodovod i kanalizaciju u 21 veku, da ne pominjem unutrasnjost? Kako u Beogradu postoji bara koja se kolokvijalno naziva „fekalno jezero“?
    Mislim da ce prava opozicija nici na ekoloskoj osnovi. Ova vlast nas je bukvalno lisila vazduha u svojoj korumpiranosti.

  2. Sta reci? Zemlja nam u najgoroj mogucoj ekoloskoj katastrofi, a on drzi predavanje zemljama koje su sve te probleme resile i resavaju.
    Sva sreca pa ga niko nije ni slusao ni gledao.

  3. I ovaj Vučićev performans je samo u cilju lične promocije. Ova loša gluma je u potpunoj suprotnosti sa prikrivenim radnjama koje svakodnevno izvodi u cilju opstanka na vlasti a na štetu svih stanovnika Srbije.

  4. Svi u Glazgovu su licemeri, nije samo Vučić. I ostali su brinuli o zagađenju došavši svako svojim privatnim avionom i zagadivši Škotsku sa gomilom CO2. Moraš biti izuzetno glup pa da poveruješ bilo kome sa ovog samita da stvarno brine o životnoj sredini.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.