„Enormnim zaduživanjem vlast Srbiju gura u dužničko ropstvo i bankrot“: Šta smatraju stručnjaci?

Ostavite komentar


  1. Кад једно домаћинство води распикућа, сви укућани трпе. Српска привреда, практично, не постоји. И оно мало што је преживело ратове и бомбардовања, брже боље је растурено, распродано за динар, фабрике претворене у грађевинско земљиште, на корист појединцима. Дванаест година “жутих” скакаваца, плус дванаест година СНС-а, оставиле су тешку рану на српској привреди и друштву, уопште. Сад би требало бар 24 године домаћинског газдовања, да се земља врати у нормалу. Ко има стрпљења за то?

  2. Slabo mi ide matematika. Ako kamate od 28 mld. din. čini 20% budžeta, onda dug od 110 mld. din. čini 80% celog budžeta.
    20%+80%=100% Ako može pojašnjenje, zahvaljujem unapred.

  3. Jos ako se doda demografski faktor olicen u odlivu radno sposobnog stanovnistva, crno nam se pise uzivajte u expo 2024 sendvicari i prodane duse za 2000 din.

  4. Pa ispostaviće se da će upravo tvrdoglavo držanje za fiksni kurs evra doakati ovoj vlasti. Sa jedne strane im služi da prikažu nerealan skok plata u evrima, a sa druge strane dobijaju manje sume od kredita za isplatu obaveza u dinarima.

  5. Zelezara da kazemo prodata Kinezima, zemljiste kod Zrenjanina prodato Kinezima i niko ne zna koji su uslovi za tu fabriku gume u plodnim oranicama Vojvodine, Bor, Majdanpek i ostali izvori zlata i bakra dati Kinezima. Zasto kazem dati ili prodati, bice da je to istina a saznace se kada Kinezi podnesu racune za kredite pa ili vracaj ili uzimamo ono sto je dato u zalog. O putevima i prugama da ne govorimo. Sta je sve dato, prodato, ulozeno za kredite saznace se ali svi su izgledi kasno za popravni, tako da se po nekada pitam sta ce od Srbije ostati nama, ljudima koji zivimo na ovim prostorima vekovima? NAPRENO. Ziveli

  6. Od kukanja nema fajde, u teškoj smo situaciji. Ako ne budemo sprečili vladajuću oligarhiju da se zaduži 18 milijardi za EXPO upadamo u bankrot sa svim teškim posledicama. Mislim da je zadnje vreme da poslušamo savet pokojnog Ante Markovića: smanjiti troškove države za 50%, odjednom.I tada krenuti ispočetka, pametno i mudro, ako to još umemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.