Zaobiđeno logično rešenje, izabrano skuplje

* Ako je postojala potreba za dodatnih 100 miliona jedinica municije godišnje, država je mogla da Prvom partizanu naloži da proširi kapacitete, što bi bilo i brže, jer bi uz obezbeđeno finansiranje proizvodnja do sada već počela * U Prvom partizanu ipak smatraju da ih nova fabrika neće ugroziti, jer su se izborili za svoje mesto na tržištu
Zašto je država izgradila fabriku koja konkuriše "Prvom partizanu" (2)

Ostavite komentar


  1. Jos jedan primer totalno dezorijentisane zemlje u kojoj sitnosopstvenicki interesi u spoju sa vladajucom partijom SNS odnose pobedu nad svim razumnim resenjima. Nadam se samo da cemo docekati kraj i tog cuda na sledecim izborima kada ce i taj projekt, kao i toliki megalomanski do sada (Aerodrom Ponikve i slicne apsolutno neekonomske gluposti) pasti nerealizovani u zaborav.

  2. Još dodajte da je SDPR posrednik u prodaji Prvog Partizana. Jer PP nema licencu da prodaje municiju i da kalibri koji su naj prodavaniji će se proizvoditi u njihovoj novoj fabrici.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.