Zarade u Novom Pazaru znatno niže od republičkog proseka

Ostavite komentar


  1. Ovo su zvanični podaci dok se nezvanično zna da fizički radnici u Pazaru zaradjuju oko 400 eura mesečno ali da se na račun isplaćuje minimalac a razlika se radnicima daje u kešu.
    Sledeći razlog je prilično jaka tekstilna proizvodnja koja je prilično jaka u Pazaru a tu su plate prilično niske uopšte u Srbiji.
    Dosta novca se vrti na crno i mesečne devizne doznake iz inostranstva su veoma značajne i visoke.

  2. A javna je tajna da u Novom Pazaru privrednici prijavljuju svakog petog radnika i skoro uvek na minimalnu platu a ostalo do punog iznosa na keš, jer rade na crno kao da su u Bangladešu a ne u Srbiji i da država zbog „političkog“ mira to toleriše. Da nije tako i statistika bi bila bolja.

  3. U Vojvodini prosecna zarada 20 hiljaada dinara. Penzioneri neki primaju i 7000 dinara sto je ispod svakog dostojanstva, toliko o tome. to nema veze sa mestom nego sa celom drzavom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.