Zašto Srbija ne uspeva da se približi standardu komšija iz regiona?

Srbija između "najuspešnije ekonomije" i "najsiromašnije zemlje"

Ostavite komentar


  1. Kako da dostignemo kada nam je svaka investicja drzavna tajna, a autoput kosta duplo vise nego u regionu.

    1. Roki, za to postoji jedna rec: KORUPCIJA… kradja, lopovluk, razbojnistvo, otimacina… mnoogo veca nego u regionu.

  2. Domaći investitori se plaše da ulazu: reketiranje, korišćenje zakona za reketiranje ( poreska, poreklo imovine , inspekcije), stalna izmena propisa , konstantno povećanje parafiskslnih nameta, nelojalna konkurencija SNS privrednika i otimanje imovine od strane krimosa

  3. Ko je uopšte i rekao da viši standard treba publici?! Dovoljno je to što šefovi kartela na vlasti imaju visok standard i pričaju publici o tome sa TV-a, i publika uživa!

  4. Zbog korupcije, bojim se da kada bi Vučić odlučio i hteo da maksimalno uništi korupciju da bi time stvorio veliki broj neprijatelja u svojim redovima, i da se zato korupcija i dozvoljava u ovolikoj meri.

  5. Kako zasto, pa drzavu nam vode falsifikatori, lazovi, navijaci i slicni. Evo na prime ovaj lik na slici.

  6. Stvar je jednostavna.Za 460 evra(prosek Makedonije)u Skoplju može svega da se kupi više nego za 500 u Beogradu.Pitajte ko putuje na prvoj pumpi u Makedoniji zašto i čovek će vam objasniti.Makedonija je manja i ima manje lopova (političarabi stranački zaposlenih neradnika u administraciji)na grbaci od nas .Dok se naši svi nahrane narodu ostane tuki.

  7. Da objasnimo na jednostavnom primeru:

    Ako ja imam kuću na Dedinju a ti istu takvu u Ritopeku, možeš ti da dubiš na trepavicama, ali moja kuća će i dalje da vredi kao 10 tvojih. To se zove „stečena prednost“.

    A kad će Ritopek da prestigne Dedinje? Onda kada Ritopek prestane da igra po pravilima koja pravi Dedinje. Jer Dedinje pravi pravila na način da održi i pojača prednost nad Ritopekom, a ne da ga Ritopek stigne.

    Jel’ sada jasnije?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.