Zbog izmeštanja sednice Nadzornog odbora u Beograd odložen zbor radnika kragujevačke Zastave oružje 1Foto: Z. S. M.

Zbor radnika Zastave oružje zakazan danas za 11 sati ispred Upravne zgrade fabrike odložen je jer je Nadzorni odbor Zastave oružje izmestio održavanje današnje sednice u Beograd, na nepoznatu lokaciju, potvrđuju iz Sindikalne organizacije kragujevačke fabrike.

„Sednice Nadzornog odbora se po pravilu održavaju na matičnoj lokaciji, Kosovska br. 4, i prvi put od 2015. godine održavanje sednice je naprasno izmešteno van Upravne zgrade Zastava oružje zbog najave da su radnici za danas planirali da Nadzornom odboru predaju zahteve koje je postavio Štrajkački odbor Sindikata”, navode u saopštenju Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Po njihovim rečima izmeštanje sednice „govori da Nadzorni odbor krije odluke koje donosi, a koje su od strateškog interesa za fabriku i tiču se svih zaposlenih”.

– I dalje je nepoznanica da li će danas biti izabran generalni direktor fabrike, i da li će se prvi put od nastanka krize razgovarati o teškoj situaciji koja potresa fabriku, ističe se u obraćanju javnosti i medijima sindikata kragujevačkih oružara koje potpisuje Dragan Ilić, predsednik Sindikalne organizacije.

Oni tvrde da je politika „prikrivanja” koštala je fabriku samo od 2017. godine 7 milijardi dinara, i potpuno urušen fabrički sistem.

– Izmeštanje sednice Nadzornog odbora nije novina u kriznim situacijama. Krajem oktobra 2015. godine tadašnji Nadzorni odbor, kako bi sprečio da predsednik Sindikata prisustvuje sednici, pobegao je u kragujevačku kasarnu „Milan Blagojević” gde ih je od radnika čuvala Vojska Srbije, podsećaju iz Sindikalne organizacije Zastava oružje.

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje je ocenio da su se stvorili uslovi i doneo odluku da se otkaže današnji zbor koji je trebalo da se održi ispred Upravne zgrade, s obzirom na sramnu odluku Nadzornog odbora da pobegne od radnika fabrike i da nastavi sa praksom prikrivanja donošenja odluka.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/vise-od-mesec-dana-bez-rukovodstva-fabrike-najavljen-zbor-radnika-ispred-upravne-zgrade-zastave-oruzje-u-kragujevcu/

Predstavnici Sindikata Zastava oružje u utorak su u Narodnoj skupštini Republike Srbije razgovarali sa narodnim poslanicima kako bi ih upoznali sa problemima koji potresaju fabriku Zastava oružje, državnu fabriku koja ove godine obeležava 170 godina postojanja i koja je imala i ima nemerljiv značaj za državu Srbiju.

Pre toga zbog nepostavljanja generalnog direktora fabrike već 34 dana, održali su štrajkove upozorenja u Zastavi oružju 29. decembra prošle i 10., 17. i 23. januara ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari