Zbog nesposobne države, 175 miliona evra na kocki

Zašto je Srbija ostala bez novca za poljoprivredu iz IPARD fondova EU

Ostavite komentar


  1. Mislim da nije Drzava problem vec nesposobne lokalne samouprave koje imaju sumnjive ljude na celu.

  2. Bila akreditacija, došli stručnjaci iz EU komisije da provere kako su naši sproveli postupak akreditacije, već na prvom kroaku ustanovili da polovina novo zaposlenih NE ZNA engleski jezik, pogađajte kako su zaposleni.

  3. odakle ga ova ovako izracuna na brzinu,ti fondovi su toliko komplikovani za aplikaciju da retko koji poljoprivrednik moze da ih ispuni standarde da bi konkurisao

  4. Dobro je sto novac nije uzet jer su za vreme demokrata uzimali novac pa ga trosili na razne stvari.

  5. Još važnije je da mi nismo dužni nekome dati nešto a to da nam neko nešto pokloni i nije neka sreća.

  6. Zasto niko ne pise o tome da je zgrada Uprave u Sapcu ispunjavala I ispunjava sve standard,a da je zgrada u Beogradu supa , prljava, nefunkcionalna I ne ispunjava ni jedan standard???

  7. Za propuste u radu i gubitak novca za poljoprivredu iz IPARD fondova EU u iznosu od 175 miliona evra odgovorna je bivša ministarka Snežana Bogosavljević Bošković.

  8. Ne mozemo traziti krivce u sadasnjoj vlasti, mozda ih i tamo ima, ali ko je vladao zadnjih 15-20 godina u njega trebamo traziti krivca, mada postoji resenje za sve…

  9. Novi ministar poljoprivrede je apsolutno upoznat sa problemima agrarne politike i verujem u njegovu sposobnost da ce uspeti da privuce invstitore i podsticajna sredstva EU i time revitalizuje domacu poljoprivredu.

  10. Taj novac nije izgubljen samo je stopiran prenos dok se akreditacije i papirologija ne dovrše što će Nedomović završiti, a taj Milan Prostran koji nikada ništa nije praktično radio i koji je uvek samo tupio i izigravao kvazi stručnjaka samo nam unosi nemir i namerno stvara probleme.

  11. DS je unistio Srbiju, zato moramo polako popravljati situaciju samo trebaa vremena… Ne moze bas sve tako lako i odjednom… Moramo imati strpljenja.

  12. Ministarka je novac potrošila na IPA projekte, sav novac su potrošili za finansiranje tih projekata. Novinari zaista jedva čekaju da nađu aferu, ali im ne prolazi za rukom.

  13. Novac je još za agrar Srbije i doneće se potrebne odluke i potrebna organizacija da se preuzmu tih 175 miliona evra za našu poljoprivredu.

  14. Neunistiva administracija neefikasna i nesposobna ali prezivljava.Interesantno ce biti kad ukapiraju da nismo vise u socijalizmu ali proci ce tu jos 20-30 godina debelog nerada dok ne shvate.

  15. Pa nije drzava nesposobna, mi moramo da se menjamo i da pocnemo da radimo, a ne samo da kukamo!

  16. Svaka lokalna samouprava mora da stavi na odgovorna mesta kvalifikovane i strucne ljude da bi pomogli ministarstvima u radu.

  17. Vlada ce uspeti da resi taj nastali problem u adekvatnom vremenu sta je tu je ko radi malo i gresi.

  18. O tome se radi da u Srbiji bude reda! Vucic vodi jako dobru politiku, uspecemo ali mora dati vremana jer smo ziveli u pakao!

  19. Koju krivicu? Iz kog razloga se problem iz ovog članka naslanja na dojučerašnju ministarku? Više nego jasno je da se zahvaljujući načina ophođenja DS-a sistematski poljoprivreda u Republici Srbiji srozavala.

  20. Ne vredi sada kukati od toga nema apsolutno nista, vec sada treba gledati da se to nikada bvise ne ponovi. Ko je odgovoran mora da snosi sankcije zbog ovoga i verujem da ce tako i biti.

  21. Zar jos da gube vreme na utvrdjivanje ko je kriv? Krenuli su odmah da rade na ispunjavanju uslova i osnivanju Uprave za agrarna placanja kako bi dobili sredstva.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao": Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane? 10

„Nije normalno da gurate firmu koju ste vi osnovali u propast, a da plaćate privatnu firmu za isti posao“: Šta bi privatizacija GSP-a značila za grad, a šta za građane?

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić još ranije najavio je da će neke od linija gradskog prevoza na potezima od „100“ do „700“ biti prepuštene privatnim prevoznicima. Međutim sindikati GSP-a protive se ovoj ideji i najavljuju proteste i blokade ukoliko ne dođe do razgovora o ovoj temi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.