Zbog pritisaka otkazan protest poljoprivrednika ispred Vlade Srbije najavljen za sutra 1Foto: M.P./Danas

Protest poljoprivrednika, zakazan za sutra ispred Vlade Srbije, otkazan je zbog pritisaka kojima su poljoprivrednici izloženi, saopštio je Savez udruženja poljoprivrednika Banata.

Povlačenje ručne usledilo je zbog napetosti koja vlada proteklih dana, a izazavana je činjenicom da se poljoprivrednici pozivaju da odustanu od protesta.

U udruženju koje je zakazalo protest kažu da nema potrebe da bilo ko od njihovih članova sada strada ili ima problema, niti razumeju zašto bi poljoprivrednici trebali da dobijaju pozive telefonom a neki i pozive na informativne razgovore zbog najavljenog protesta.

„Savez udruženja poljoprivrednika Banata je odlučio da otkaže zakazanu protestnu vožnju poljoprivrednika, iz opravdanih razloga. Ljudi su dobijali pozive više puta dnevno, da otkažu učešćće, čak su neki u Opovu pozivani na informativni razgovor, tako da su naši članovi rešili da protest otkažu“, povtdio je za Danas predsednik Saveza udurženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut.

On je podsetio da je prolećna setva počela, da poljoprivrednici imaju puno posla na njivama a da njihovi problemi nisu rešeni niti je iko pokazao interesovanje da ih rešava.

„Naši zahtevi ostaju isti, ne odustajemo od njih i zbog opstanka poljoprivrede ali i zbog opstanke naše Srbije. To što smo istakli u zahtevima prema Vladi Srbije je nešto minimalno što treba da se ispuni, da bi poljoprivreda opstala. Videćemo kakav će biti sastav Skupštine posle izbora, u svakom slučaju predstoji nam da ponovo tražimo pregvore“, precizira Kleut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.